wildlings barefoot eco-friendly

Recensie: Wildling barefoot schoenen

We love Wildlings!

Schoenen die barefoot zijn én van ecologisch materiaal, wat wil een (oer)moeder nog meer? Wij ontdekten een tijd terug het Duitse bedrijf Wildling.Shoes en werden er wild van. Hun motto spreekt ons ook aan: ‘children has to run wild’. Het liefst met blote voeten, maar in bepaalde omstandigheden natuurlijk fijn als er wat bescherming om de voeten heen zit. Ze hadden wat opstart problemen in het begin (ze konden de vraag niet aan), maar zijn ondertussen helemaal up and running en hebben weer een prachtige nieuwe collectie schoenen.

Barefoot

Als je de statistieken bekijkt kun je zien dat 98% van de kinderen geboren wordt met gezonde voeten. Bij volwassenen is dat nog maar 20%. Er gaat dus duidelijk iets mis en het duidt erop dat het vooral te maken heeft met het dragen van verkeerde schoenen. Wildling heeft de schoenen zo ontworpen dat de voeten van je kinderen gezond ontwikkelen én ze maken gebruik van duurzaam en natuurlijk materiaal.

wild kid healthy

Test test

Wij mochten vorige jaar een aantal schoenen testen met korting en daar maakten we dankbaar gebruik van. Wij hebben de ‘Wolf’ & de ‘Bat’ voor volwassen getest en de ‘Red Riding Hood’ voor één van onze zoons.

Alle schoenen zitten heerlijk, sluiten lekker aan en zijn goed te onderhouden. Ze geven een gevoel van vrijheid, omdat ze zó heerlijk zitten (net als fijne sloffen). Tegelijkertijd hebben ze een stijlvolle look en de materialen zijn zacht en ademend.

We vinden ze niet zo geschikt voor nat weer. Althans; de nieuwere versies (check hun website!) zijn al weer beter aangepast op regenachtig weer.

Mijn zoon loopt er heerlijk op en wil niks anders (als hij al schoenen aan moet).

Stijlvol én duurzaam

Wildling heeft nu ook naast schoenen voor kinderen & volwassen (wildling & rewild) ook schoentjes voor de allerkleinsten (cubs). Alle schoenen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en zijn voorzien van een mooi vossenlogo.

recensie wildlings barexoot

Er zijn gevoerde schoenen en schoenen voor de zomer. Ook sinds kort sandalen verkrijgbaar. We zijn enorme fan en hopen jou en je kinderen ook te kunnen aansteken.

Wildling staat aankomende 15 juni op de OudersNatuurlijkBeurs in Doorwerth. Wellicht een leuke mogelijkheid om ze te bekijken. Verzendkosten zijn overigens niet zo duur, namelijk 8,90€ naar NL.

wildling logo