recensie rockerboard we rock

Recensie: rockerboard van We Rock!

Het is ontzettend populair, zo’n balansbord, dankzij de aanstekelijke marketing van Wobbel mogen we wel zeggen. Een soortgelijke kromme plank wordt al jaren gebruikt, vooral in de antroposofie, maar sinds de intrede van dit succesvolle bedrijfje kent nu elke, beetje bewuste ouder deze plank met gekleurde viltjes wel en laat ie menig moederhart sneller kloppen. Ook mede dankzij het fijne Kiindfestival, waar de wobbelhoek de hele dag druk bezet is met blije en wiebelende kinderen.

We Rock!

Sinds de populariteit zijn intrede deed zijn er steeds meer bedrijfjes die zo’n plank aanbieden en ik heb zelf gekozen voor een rockerboard van We Rock voor mijn 3 en 6 jarige. We Rock heeft als enige nog een extra dimensie aan een van hun planken toegevoegd, door een kleine inkeping aan de zijkant, waardoor (oudere) kinderen nog een extra uitdaging hebben. Bovendien inspireren zij hun krommingen op de oneindige vorm die je in de natuur tegenkomt, de zon, de maan, de doorsnede van een boomstam… Ook We Rock biedt fijne zachte vilten onderkanten ter bescherming en verschillende maten, dus heeft een ruime keuze.

Oneindig veel mogelijkheden

De rockerboard is een houten, kromme plank die de verbeelding aanspreekt, miljoenen mogelijkheden heeft in gebruik (multi-dimensionaal speelgoed, daar houden wij oermoeders meestal wel van), is super duurzaam en is een weldaad voor het evenwichtsorgaan van onze opgroeiende kids. De plank wordt gebruikt om te wippen, te wobbelen, als hindernisbaan, maar ook als lanceringsbaan of tunnel voor auto’s en treinen, om poppen mee te wiegen en om prinsessen achter te beschermen. Of om even op uit te rusten, alleen of samen met een vriendje.

Schommelen doet kriebelen,
schommelen is spannend
en ontspannend.
Spanning en ontspanning
activiteit en rust
uitdagend.

Het bevordert de creativiteit van onze koters, hun fantasie wordt aangesproken en hun lichamelijke ontwikkeling wordt op de spits gedreven. Zo worden ze erg bewust van hun eigen lichaam. Echt een ding om in huis te hebben dus zou ik zeggen. En breng dan gelijk even wat ‘afleidend’ speelgoed naar de kringloop. Je weet wel, van dat (goedkope plastic) speelgoed dat maar voor 1 ding gebruikt kan worden, waar ze na 1 keer spelen al op uitgekeken zijn, te scheeuwerig is, geluid maakt en/of de fantasie niet stimuleert. Ruimt lekker op en schept ruimte om wèl het verantwoordere speelgoed te pakken.

Ervaring

Zowel mijn 3 als 6 jarige beleven veel plezier aan de rockerboard. Hij staat al een tijd in de huiskamer en wordt regelmatig uit de hoek gehaald en ingezet voor verschillende doeleinden, zoals een muur van een kasteel, een landingsbaan voor vliegtuigen, een hangmat om in te chillen of simpelweg als wiebelbord om even wat energie op kwijt te kunnen. Ik ben erg blij met deze multi-dimensionale aanschaf!

we rock rockerboard