reiken naar de maan

Recensie: Reiken naar de maan

Wat een prachtig, belangrijk en waardevol boekje is dit! Een boekje geschreven voor meisjes die in hun ‘maantijd’ komen. We noemen het ook wel ongesteldheid of menstruatie, maar maantijd is eigenlijk een veel geschiktere benaming. Omdat ‘vrouw worden’ zoveel meer bijzonders omvat dan alleen bloeden en omdat onze ‘periodes’ verbonden zijn met de maan.

Het boekje verwelkomt jou als jonge vrouw en beschrijft de bijzondere geheimen die we in onze Westerse cultuur (bijna) vergeten zijn. Er worden onthullingen gedaan over hoe magisch onze vrouwenlichamen zijn, over het belang van zusterschap, over onze verbinding met de maan, over het heilige van viering, van voeding, van kruiden en nog veel meer.

Naast deze belangrijke weetjes wordt het biologische proces uitgelegd en praktische zaken besproken die handig zijn om te weten rondom de maandstonden. Er worden suggesties gegeven om met situaties en stemmingswisselingen om te gaan en wijze lessen gedeeld van anders vrouwen, zoals:

Schijn jouw licht, doe wat je graag doet, leer de wijsheid van je lichaam volgen.

Geschenk

Het is in mijn ogen een boekje dat elk tienermeisje zou moeten lezen voordat ze gaat bloeden om het belang van zelfzorg en de diepere betekenis van de heilige maantijd in te zien. Als je het boekje hebt gelezen, ga je het vrouw zijn als een geschenk zien en spontaan een feestje vieren! Het mooiste geschenk dat je kunt geven aan je dochter!

Titel: Reiken naar de maan
Auteur: Lucy H. Pearce

ISBN: 9781910559291
Doelgroep: vanaf 11 jaar
Je kunt het boekje onder andere hier kopen.

maantijd