recensie de bloem die de zon een kusje wilde geven

Recensie: De bloem die de zon een kusje wilde geven

Sinds ik De bloem die de zon een kusje wilde geven in handen kreeg heb ik dit prachtige boekje al meerdere keren mogen voorlezen aan mijn 3 en 5 jarige. De bijzondere en beeldende illustraties in combinatie met de boodschap van het verhaal maken dit boekje uniek en een feest om (voor) te lezen. Het leest gemakkelijk, is interactief, grappig, beeldend en de kids leven erg met de bloem mee. Het boekje stimuleert hun fantasie, hun zelfvertrouwen en de moed om hun eigen dromen aan te spreken. Ook het verlangen dat we allemaal in ons hebben om te groeien, wordt in dit boekje aangesproken!

Verhaallijn

De bloem die de zon een kusje wilde geven gaat over een bloem die zich iets anders voelt dan de andere bloemen. De bloem wil graag de zon een kusje geven en ze wordt in eerste instantie een beetje gek aangekeken door de andere bloemen: “Dat kan toch helemaal niet?”. De bloem gaat zich aanpassen aan de rest van de bloemetjes om haar heen, want ze wil er graag bijhoren, maar daarmee voelt ze zich ook ongelukkiger. Op een nacht herinnert ze zich haar droom weer…

Krachtige boodschap

Het bijzondere aan dit kinderboek is dat het een krachtige boodschap heeft, namelijk: geloof in je dromen en volg je eigen pad! Vele kinderen zullen zich herkennen in de bloem en het zelfvertrouwen en de moed in hunzelf wordt hiermee aangesproken.

Omschrijving

De bloem die de zon een kusje wilde geven is het eerste boek van Sandra Sier die het verhaal schreef, illustreerde en in eigen beheer uitgaf. Haar tweelingzus Linda deed de vorm­geving. Het boek is gedrukt op bijzonder grijs papier waardoor de gedetailleerde lijntekeningen extra tot leven komen. Je ziet aan alles dat het is geschreven, geïllustreerd en gemaakt met veel toe­wijding en liefde. De bloem die de zon een kusje wilde geven is een juweeltje om uit voor te lezen, bij weg te mijmeren en te voelen wat je waard bent.”

Titel: De bloem die de zon een kusje wilde geven
Auteur: Sandra Sier
ISBN: 9789082611908
Doelgroep: vanaf 3 jaar
Verkrijgbaar via Hejsan